Köksplanering med Pelly Components

Äntligen är det dags för planeringen av mitt nya kök. Då jag älskar att laga mat och baka så valde jag ett hus med fokus på just köket. Jag upplever att det ofta är i köket man umgås när man har vänner och familj på besök och därför valde jag en husmodell med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I skrivande stund sitter jag och funderar på hur jag ska utforma mitt nya kök. Jag vet att jag vill ha mycket bänkyta då det är något jag saknar i min nuvarande lägenhet. Idag får jag till exempel förvara min fina bakmaskin i ett skåp vilket känns tråkigt då jag upplever att jag drar mig för att plocka fram den tunga pjäsen ur skåpet. Jag vill att den ska stå framme så att jag enkelt kan börja baka när andan faller på.

Genomtänkt förvaring

En annan sak som är viktig för mig är att kunna utnyttja skåpen på bästa sätt genom praktisk och genomtänkt förvaring. Jag vill att var sak ska ha sin plats. När man har kommit upp i min ålder har man hunnit samla på sig en hel del saker genom åren. Är man då som jag som har väldigt svårt för att göra sig av med saker, (även att de inte används på flera år) ja, då behöver man mycket förvaring. Jag har sett att många idag väljer bort överskåp för att få en luftigare känsla i köket men där kommer jag att vara traditionell och välja överskåp på ena delen av köket, just för att få så mycket stängd förvaring som möjligt.

När jag letade inspiration till köket här om dagen upptäckte jag Pelly Components smarta förvaringslösningar. Jag fastnade framför allt för deras olika varianter på högskåp. Tänk dig ett högskåp med utdragsfunktion istället för vanliga hyllplan. Jag kan själv välja hur jag placerar korgarna och det bästa av allt är att ingenting göms eller glöms bort längst in i skåpet. Jag kommer absolut att vilja ha denna typ av utdragbara högskåp i mitt nya kök.

Snart dags för premiärbak

Det tar tid att planera kök och jag vet inte hur många timmar jag ägnat åt detta, men det är ju så roligt. Det ska bli spännande att flytta in och få känna efter om köket blev som jag planerat och hoppats. Jag tror att jag har tänkt på det mesta men det märker jag troligtvis vid mitt första bullbak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *