inika

Sommarjobb på Inika

Jag har sökt sommarjobb på Inika! För er som inte vet så är Inika ett sminkföretag som jobbar med ekologiska och veganska produkter som inte testas på djur. Eftersom att jag är grymt intresserad av smink och allt som rör det så skulle detta verkligen vara dröm sommarjobbet för mig. Jag brukar spendera mängder av tid på att sitt och kolla Youtube-klipp på sminkrelaterade videos. Ett av mina favoritmärken är just Inika eftersom det är just ett varumärke som verkar schysst, om man nu kan säga så.  Sen är produkterna också fantastiskt bra. Om ni vill veta mer om det så ger en snabb sökning på Youtube efter t.ex. ”Inika test” många bra resultat.

Sommarjobbet som jag sökt är på marknadsavdelningen som en så kallad marketing assistant, eller marknadsassistent på svenska. Som jag har förstått det så innebär den tjänsten en del marknadsföring, men också en del inköp och försäljning. Man ska liksom vara lite som en spindel i nätet och ansiktet utåt för Inika. Det är ingenting jag tror jag skulle ha något problem med, framför allt inte att sälja och vara ansiktet utåt för produkterna eftersom jag som jag nämnde tidigare fullkomligt älskar dem!

Företaget har inte annonserat ut att de söker någon i denna positionen, så antagligen är det en väldigt liten chans att jag faktiskt skulle få det, men ser detta också som en extra chans att få berätta om mitt favorit sminkmärke. Dessutom så har jag också (förmodligen) ett backup sommarjobb i en butik som säljer smink, däribland Inika. Så på något sätt så tror jag att jag kommer jobba med att sälja deras produkter oavsett vad som händer. Jag hoppas inte att det är negativt att jag skriver detta blogginlägg och att de blir spammade med massa ansökningar. Om ni funderar på det så SNÄLLA LÅT BLI. Inte för att jag vill ha det för mig själv, utan snarare för att de inte har annonserat något och jag vill inte initiera något sådant!

Ha det bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *