Mattor som pricken över i

I skuggan av den rådande samhällssituationen har jag, likt många andra tvingats spendera mycket tid hemma. Egentligen är inte det något jag klagar på. Jag och min man har lagt ner mycket tid på att göra vårt hem trivsamt, vackert och avslappnande. En plats att hitta lugnet på helt enkelt. Men ändå var det något som fattades. Det visade sig vara mattor. I samband med min födelsedag i mitten på april kom solen. Jag och min man spenderade i princip varenda eftermiddag på vår inglasade veranda, där det kunde bli så varmt att vi kunde sitta bara i t-shirt. Men jag frös alltid om fötterna. Jag sa till min man ”Vi borde skaffa ett par mattor att ha här ute. Något varmt och mysigt att gå på.” Han tyckte att det lät som en bra idé och undrade vilken typ av matta jag var intresserad av. Jag var tvungen att fundera sa jag och nästkommande dag spenderad jag framför datorn och sökte ivrigt efter mattor att ha i uterum. Jag hittade många fina, men jag ville gärna ha någon matta med lite längre fransar som man kan gosa ner fötterna i. Jag hittade till sist två stora, beigea mattor med perfekt längd på fransarna som precis skulle få plats bredvid varandra på vår veranda. Jag var förstås hemma när leveransen av våra mattor kom. Jag uppskattar verkligen att kunna få saker levererade till dörren. Min man hjälpte mig att böra dem genom hus och ut på baksidan till verandan. Vi hade redan lyft ut och tvättat alla utemöbler och sopat och skurat golvet så det var bara att lägga dit våra nya mattor. Precis som jag hoppats passade de in perfekt och täcker nu hela golvet på verandan. Med våra nya mattor kommer vi ha användning av verandan tidigare på våren och senare på hösten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *