Att göra rätt på campingplatsen

Det finns många regler på en campingplats, lika många oskrivna som skrivna. Om du dessutom är nybörjarkampare så kan det vara extra svårt att navigera i situationer som verkar vara självklara för alla andra. Regler och kultur kan också skifta mellan olika campingplatser i Sverige.
Då det är många människor som vistas på en och samma yta är ledordet respekt. Håll ordning på din campingtomt och gemensamma ytor. Tänk på att störa så lite som möjligt.

Det gäller att dela med sig
De allmänna utrymmena på campingplatsen är till för alla. Här gäller det att visa extra respekt. WC, servicehus, duschar mm. är funktioner som är till för att livet på en campingplats ska fungera för dig och alla andra. Städa efter dig, håll ner tiden på dina besök på WC eller dusch om det är kö.

Musik hör semestern till, men sänk volymen.
En god regel är att spela för sig själv. Campingplatsen är en plats för vila, alla uppskattar inte hög musik. Det är också vanligt med barnfamiljer på campingplatser, barn behöver vila och sova ofta. Särskilt när det är varmt.
Det kan finnas särskilda platser på campingplatsen där det finns större förståelse och utrymme för högre musik. Kolla campingplatsens trivselregler, där får du vet under vilka tider det ska vara tyst.


Campingtomtens gränser ska respekteras
Visst är det trevligt med campinggrannar. Att träffa nytt folk är också en stor del av tjusningen med campinglivet. Men det betyder inte att du kam klappa in i någons förtält hur du vill. Här får du ha lite magkänsla helt enkelt.


Om du har med dig husdjur på semestern

De flesta campingplatserna tillåter att du ha med dig djur. Men har du med dig djur på campingsemestern så har du per automatik ett större ansvar. Du får inte låta djuret vistas löst, du får inte ta med dig djuret överallt på campingplatsen, djuret får heller inte störa andra campinggäster. Tänk dessutom på att det finns folk med allergi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *