Dimmig lövskog

Hitta ditt fokus

Att hitta fokus i livet är inte lätt. Det är saker som drar en åt höger ena stunden och åt vänster nästa. Känslan av att tiden inte räcker till börjar bli så vanlig att den känns som den alltid varit där. Men varför har vi då tillåtit oss att leva så? Eller ska man skylla på det hektiska samhället vi lever i?

Hur man än vrider och vänder på det så är det bästa man kan göra att se inåt. Hur är jag själv i relation till min miljö jag lever i? Gör jag det som är bäst för mig? Att ställa frågor som dessa är en bra start på att få reda på vad man anser om sig själv. Kanske är antalet åtaganden i livet för många eller att tiden prioriteras fel. Klargör för dig, och bara dig i början, vad som fungerar och inte fungerar. Gör en lista där du skriver ner dessa saker, att visualisera är även det ett verktyg som är till stor hjälp. Om du har svårt att själv direkt precisera vad det är så ta hjälp av en vän eller närstående. Ett annat perspektiv ger dig oftast input på saker som du kanske inte hade en aning om.

Vy över sjö från skog

Vad är ditt fokus i livet? Detta är inte heller en lätt fråga att svara. Ingen av frågorna har ett enkelt eller tydligt svar. Människor är mångbottnade och komplexa varelser. Vad som driver oss kan skilja fantastiskt mycket. Arbetar man för att tjäna pengar för att kunna ha mer fritid? Vill man arbeta med något som är givande även på ett personligt plan? Vill man ha ett arbete så att arbetet inte känns som ett arbete? Många söker nog efter mer fritid, men för att nå dit krävs fokus. Ett fokus i livet, ett fokus att nå målet vi har satt upp. Men ditt fokus behöver inte vara i singular, kanske kommer du göra många saker för att nå dit du vill. Tränar du så består det ofta inte bara om fysisk träning, utan även om mental träning i att gå till gymmet även när det regnar och att hålla sig till en bestämd kost.

Resan är som sagt inte lätt. Många gånger kan viljan tryta eller försvinna helt. Men kom ihåg ditt fokus. Håll hårt vid det i både lätta och svåra tider. Tro på dig själv så blir fokuset lite lättare att hålla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *