Pellets

Plants for plants. Lego börjar tillverka Legobitar av pellets innehållande socker istället för olja.

Lego har alltid varit populärt, men intresset har på senare till ökat otroligt mycket. Sortimentet av legomodeller stäcker sig från allt mellan små modeller för några tio till rymdskepp och blombuketter för flera tusenlappar. Lego har också paradbutiker i många av väldens huvudstäder. Lego är en kraft att räkna med.

Lego tillverkar 60 miljarder plastbitar om året
När det kommer till användandet pellets för plasttillverkning så är Lego trots allt en mycket liten spelare. Det går inte åt mycket pellets för att tillverka en plastlegobit, de hamnar heller inte i naturen som mycket annan plast faktiskt gör.

Lego lägger 1,5 miljarder kronor på forskning
Att Lego lägger en stor del i forskningspengar för hållbara material är inte bara en varumärkesbyggande åtgärd, den ny generationens användare och föräldrar är betydligt mycket mer medvetna om plastens effekter på miljö och hälsa, så vill Lego vara med i framtiden så är hållbara material ett måste. Målet ska också vara att inspirera andra att ta efter Lego.

Legobitar av socker är en lösning
Socker (eller biobaserad polyeten som det egentligen heter) ska enligt Lego själva ge minst lika god kvalité som de traditionella plastbitarna. För användaren ska det överhuvudtaget inte märkas att bitarna är gjorda av socket.

Plants from Plants
De nya bioplatsbitarna av socker-polyeten kommer ingå uppsättningen Plant from Plants, som är en uppsättning med legoväxter så som träd, buskar och andra växter. På detta sätt signalerar Lego tydligt vilken väg de kommer att gå och varför.

2030 ska allt Lego vara fritt från plast.
Målet är att allt lego ska vara fritt från plast baserat på råolja, så kallad ABS-plast år 2030. Anledningen till att omställningen kommer ta en stund handlar och materialtillgång och omställningar i tillverkningen. Men det kan gå snabbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *