Lugn av ordning och reda – Snygga dörrskyltar

Har du fått uppgiften att beställa dörrskyltar till arbetsplatsen så har du fått en rolig uppgift framför dig, men också en uppgift som kräver mer beslut än du kanske först trott. Allting som folk fäster sina ögon på kräver lite mer betänketid än det kanske borde. Dörrskyltar kommer varje person som går igenom dörrar på arbetsplatsen att se på vilket gör att du kanske vill få till de där dörrskyltarna som verkligen passar perfekt. Förutom utseendet så har dörrskyltar naturligtvis en viktig funktion. Är arbetsplatsen stor och med många anställda så behövs dörrskyltar för att anställda ska hitta till rätt person, men också för att gäster och kunder snabbt och enkelt ska komma rätt. Är det så att du faktiskt bara ska beställa dörrskyltar hem till ditt hus så har du naturligtvis helt andra preferenser, även om grundpremisserna är desamma. De ska vara vackra, passa bra ihop med omgivningen och gäster, brevbärare och andra ska veta att de hittat rätt.

Tre saker bör du tänka på när du beställer dörrskyltar. Det första är kvaliteten. Naturligtvis behöver kvaliteten vara hög för att dörrskyltarna inte ska se annorlunda ut om några månader eller något år. Välj därför dörrskyltar från återförsäljare med gott rykte, och undvik de billigaste alternativen. Det andra är texten. Vad det ska stå på dörrskyltar beror på vart dörren leder. Är det till ett kontor så kan namnet på personen som sitter inne i kontoret stå där tillsammans med yrkestiteln. Är det en skylt som visar att du är på väg in i en matsal, toaletter eller liknande så ska detta naturligtvis stå på skylten. Dörrskyltar kan också ha symboler på sig. Är målet med dörrskylten att visa att på andra sidan dörren ska ljudnivån vara låg så kanske en symbol för tystnad passar bra. Det tredje du bör tänka på när du köper dörrskyltar är utseendet. Utseendet är det bara ni på arbetsplatsen som bestämmer. Kanske är det limegröna skyltar med rosa text, eller så är det mässingsskyltar med guldig text. Det avgör ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *