Laptop på bord

Finn lugnet i vardagen med din egna aktiviteter

Att finna ro i sin vardag är något som är en hörnsten i att må bra psykiskt. Genom att hitta lugnet så underlättar det resten av vardagen och det blir mycket lättare att ta sig an nästa dag på ett konstruktivt sätt. Hur vi finner detta lugn kan självklart se annorlunda ut från person till person och är något vi behöver upptäcka själva. Detta innebär att vi behöver prova olika aktiviteter för att hitta just rätt och känna att vi uppnår det eftersträvade lugnet. Dessa aktiviteter kan vara att träna, titta på tv, umgås med vänner, eller någonting helt annat. För omväxlingens skull tänkte jag utgå från mina egna erfarenheter och berätta vad som gör att ett lugn kan infinna sig hos mig.

Den aktiviteten, eller aktiviteter som får ett lugn att krypa över mig är att fixa med hemmet. Det kan vara enkla saker som att städa eller tvätta, men även de lite större projekten som att renovera eller uppdatera ett rum. Uppdatera ett rum kan innebära att möblera om, sätta upp ny konst på väggarna som t.ex. posters, eller att måla om. Just måla om är något som skedde inte alltför längesedan här hemma. Mitt arbetsrum har varit i stort behov av en upplyftning, dels för att den börjar få några år på nacken och ser sliten ut samt att jag ville förändra miljön i rummet genom en ny färg. Det enda dilemmat med att måla om är att det tar sin lilla tid och planering. Tyvärr är detta något som det inte finns alltför mycket tid över. Så det var dags att ta professionell hjälp för att klara av det snabbt och smärtfritt.

Mitt tillvägagångssätt för att hitta tjänster är att söka reda på så mycket information jag själv kan innan jag ber vänner om tips. I och med att jag bor i Hägersten så valde jag att helt enkelt söka på målare i hägersten och hittade fram till ett intressant företag. Efter en snabb konsultation så kom pris överens om och arbetet blev genomfört under en fredag för ett tag sedan. Resultatet blev fantastiskt och genom denna relativt enkla aktivitet, även om jag själv inte utförde den, så har den försett mig med både ny energi och lugn. Så ta chansen att genomföra de aktiviteter du vet eller tror kan få dig att bli genomsyrad av ett lugn som räcker länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *