Stödet inom lagidrotten

Förra året blev jag mycket intresserad utav hur sportvärldens lagidrotter skapar sammanhållning och stöd för andra inom sporten. Inte för att individuella atleter inte får stöd från folket runt sig, utan snarare hur starkt detta stödet blir när det gäller just idrotter som byggs upp utav lag. När något händer en individ i idrotten, skapas ett enormt stöd både från det egna laget men också från andra lag och supportrar runt omkring i den sportens värld.

 

Ett tydligt exempel som jag hittade på detta var när det kom till ishockeyn och då speciellt NHL. Under förra året när jag var inne i mitt utökade intresse kom jag över flera situationer där NHL spelare blivit svårt sjuka och där man sedan fick följa med mycket hur de hanterade situationen. Samtidigt kunde man tydligt se att de aldrig var ensamma i situationen utan fick ett enormt stöd ifrån både det egna laget men också utav de andra lagen och de andra lagens supportrar.

 

Som ett specifikt exempel på detta hittade jag situationen som ishockeyspelaren Brian Boyle försattes i. I september förra året diagnostiserades han men Leukemi vilket tog honom ifrån sporten och det lag där han spelade. Tydligt kunde man följa med i hans resa och hur han försökte överkomma cancern, både själv men också med hjälp utav laget och ligan NHL. Han fick mycket öppet stöd och när han tillslut var såpass frisk att han kunde återvända blev han hyllad över hela ligan. Nästan varje match där han spelade kunde man se någon som skrek lite extra när han gjorde mål och det uppmärksammades även lite extra utav ligan, för tillsammans hade hockeyn slagit cancern. I slutet utav året blev han även tilldelad ett pris som den spelaren som visat störst hängivenhet till hockeyn under året. Sedan dess har jag inte hört något mer om Brian Boyle eller någon annan heller för den delen, men när jag häromdagen kunde läsa ett inlägg på NHL Bloggen om att Boyles cancern nu verkade vara helt bort kastades jag direkt tillbaka till tankarna som snurrade då. Så fint att man komma tillsammans så starkt och få stöd från de som i vanliga fall skulle anses som konkurrenter. Hatten av till lagsporten och NHL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *