bandsåg

Tack och lov för bröder som äger en bandsåg

All den här tiden som jag har spenderat hemma den sista tiden har fått mig att inse att det finns vissa delar av mitt hem som har blivit slitna och som behöver lite kärlek. Till exempel så har vi en spaljé vid trappan som var fin när vi flyttade in men som i dagsläget skulle behöva en rejäl make-over. Vi ville ha en ny look och vi insåg att vi var en bandsåg kort. Jag förstår att det låter lite märkligt, jag ska förklara.

Vi hade som sagt haft en spaljé i trä framför trappan sedan vi flyttade in i vårt hus. Nu har vi små barn och vi känner fortfarande att vi behöver ha något för öppningen vid trappan så inget barn trillar ut där. Vi kom fram till att vi skulle sätta upp en hel skiva för och måla den i samma ljusgråa färg som väggen bakom. Men vi tyckte det kändes lite instängt med en solid skiva och bestämde oss för att såga ut några rektangulära hål med en bandsåg. Men problemet är att vi inte äger en bandsåg. Ingen av våra grannar äger en bandsåg. Var får man ens tag i en, vad kostar de? Jag ringde min bror och frågade om han ägde eller kände någon som ägde en bandsåg. Han sa att de hade en bandsåg på jobbet och att vi gärna fick låna den, den var tydligen inte så lätt att flytta dock och det var bättre om vi tog med oss skivan till hans arbetsplats.

Sagt och gjort. Jag och min man stoppade in skivan i bilen och körde med destination bandsåg. Väl på plats var min bror tack och lov där och kunde hjälpa oss för det där sågandet är svårare än det ser ut. Tack vara honom blev det fantastiskt fint. Tack brorsan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *